Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σλοβακία - Kosice


Ιατρική  στη Σλοβακία
Οδοντιατρική στη Σλοβακία


Η Σλοβακία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και αποσχίστηκε από την πρώην Τσεχοσλοβακία το 1993. Είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκή κουλτούρα και πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα.
Στη Σλοβακία βρίσκεται η προστατευόμενη περιοχή που ονομάζεται παγκόσμια "the Slovak paradise" με καταχωρήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες site σε όλο τον κόσμο.

Η Σλοβακία έχει εισέλθει στην νομισματική ενοποίηση και έχει επίσημο νόμισμα το Ευρώ.
Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.

Οι σπουδές γίνονται και στα Αγγλικά και διαρκούν 6 χρόνια.

Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις στην Χημεία και Βιολογία.
Οι εξετάσεις για τους Έλληνες γίνονται συνήθως στην Ελλάδα .

Μετά την είσοδο της Σλοβακίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να περάσουν από την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Ιατρική στο Κόσιτσε 
Οδοντιατρική στο Κόσιτσε 
Safarik University στο Kosice

     

Το Kosice είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας και διαθέτει διεθνές  αεροδρόμιο με δεκάδες διεθνείς πτήσεις την ημέρα.
Το Κόσιτσε έχει επιλεγεί σαν  Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013 .
Εδώ οργανώνονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Τέχνης , κονσέρτα κλασικής και μοντέρνας μουσικής, ημέρες γεμάτες διασκέδαση , ο παλαιότερος Μαραθώνιος, αγώνας με εξαίσια αερόστατα, διαγωνισμός διεθνούς γαστρονομίας, έκθεση με ορχιδέες, καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμοί κινηματογράφου και πάμπολες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Είναι μια πόλη όπου ο φοιτητής μπορεί να σπουδάζει και ταυτόχρονα να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιούπολη , ανάλογη με τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.
Στον κεντρικό δρόμο υπάρχει και το γνωστό “Theatre”, μια καφετέρια όπου θα βρεις πάντα Έλληνες φοιτητές να κουβεντιάζουν.

Είναι μια Πανεπιστημιούπολη με πολλές Σχολές. Το Πανεπιστήμιο Safarik ιδρύθηκε το 1657 από τους Ιησουΐτες μοναχούς και το 1660 εδραιώθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Λεοπόλδο Ι.
Κατά την διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα επηρέασε ουσιαστικά την πρόοδο της επιστήμης, και το επιστημονικό πνεύμα της Ευρώπης.
Έχει πολλές Σχολές με μεγαλύτερη από τις οποίες την Ιατρική Σχολή, που βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το γραφικό κέντρο της πόλης, όπου και το γνωστό σιντριβάνι που τραγουδάει.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης είναι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με διεθνή αναγνώριση για τις ερευνητικές του δραστηριότητες και για τους διεθνούς κύρους γιατρούς που το στελεχώνουν. Οι σπουδαστές της Ιατρικής δεν χρειάζεται να μεταφέρονται για τα Κλινικά μαθήματα γιατί το Νοσοκομείο είναι πλάι στο Πανεπιστήμιο.

Το Πανεπιστήμιο Safarik στο Kosice αξιολογήθηκε το 2009 από όλες τις επιτροπές αξιολόγησης με τρία Α, για την ποιότητα σπουδών που προσφέρει, για την πληρότητα των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου, για το επιστημονικό επίπεδο του Ακαδημαϊκού διδακτικού προσωπικού, για την ερευνητική δραστηριότητα των καθηγητών, για την αρτιότητα των Κλινικών, για την Κλινική εκπαίδευση που προσφέρει στους φοιτητές.

Δίδακτρα:
Ιατρική 8500 EUR
Οδοντιατρική 9000 EUR 


Η πληρωμή γίνεται σε δύο δόσεις

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει φοιτητική εστία με κόστος περίπου 190 EUR το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου