Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Βουλγαρία - Βάρνα


To Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Βάρνα στη Βουλγαρία

    
Στην εικόνα εμφανίζονται τα δύο μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στη Βάρνα



Η διεύθυνση του Πανεπιστημίου είναι: 55 Marin Drinov Str. 9002 Varna

Η Βάρνα 

Τα Αρχαία χρόνια η Βάρνα ήταν αποικία της Μιλήτου.
Η Βάρνα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με περίπου 700.000 κατοίκους, με όπερα, συνεδριακά κέντρα, θέατρα, ωραιότατες παραλίες και πολλά αξιοθέατα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης με δέντρα που εκτείνονται κατά μήκος 8 χιλιομέτρων στη παραλία. Στην παραλία προσφέρονται όλα τα παραθαλάσσια sport και πολύ κοντά βρίσκονται τα Βουλγαρικά βουνά για σκι. Έχει πολλά και καλά ξενοδοχεία σε λογικές τιμές.
Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αγία Άννα είναι πλάι στο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αγία Μαρίνα είναι λίγο μακρύτερα.

Εισαγωγή : Η εισαγωγή περιλαμβάνει γραπτό τεστ στην Ανατομία και στη Βιολογία στα Αγγλικά και οι επιτυχόντες στο γραπτό τεστ εξατάζονται προφορικά από επιτροπή του Πανεπιστημίου σε γνώσεις Βιολογίας και Ανατομίας.

Δίδακτρα : Τα δίδακτρα είναι 8000 ευρώ το χρόνο

Για όσους επιθυμούν μεταγραφή οι εισαγωγικές εξετάσεις δεν είναι απαραίτητες


Παρακάτω εμφανίζονται πληροφορίες για φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν μεταγραφή από άλλα Πανεπιστήμια

Για φοιτητές από την Ιταλία απαραίτητο είναι ένα πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.
Για μεταγραφές από άλλα Πανεπιστήμια απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να μας προσκομίσετε είναι:
1. Επιστολή προς τoν πρύτανη, όπου να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους κάποιος ζητάει μεταγραφή. Αυτό μπορεί να είναι μία παράγραφος και οι λόγοι μπορεί να είναι λόγοι υγείας, ψυχολογικοί λόγοι, λόγοι απόστασης του πανεπιστημίου από την Ελλάδα, οικογενειακοί λόγοι, οικονομικοί λόγοι και άλλα.
2. Αναλυτική βαθμολογία ( transcript) από το Πανεπιστήμιο που σπουδάζατε μέχρι τώρα. Η αναλυτική βαθμολογία πρέπει να είναι πρωτότυπη, να έχει σφραγίδα Χάγης και να είναι μεταφρασμένη στα Βουλγαρικά. Στην αναλυτική βαθμολογία πρέπει απαραιτήτως να φαίνεται α) το όνομα του μαθήματος β) Οι ώρες μαθημάτων (lectures) και οι ώρες εργαστηρίων (lab) για κάθε μάθημα γ) Η βαθμολογία που πήρατε σε κάθε μάθημα δ) Το σύστημα βαθμολογίας στο Πανεπιστήμιο που σπουδάζατε ( π.χ. pass grade: 50% )
3. Απολυτήριο Λυκείου ή Αποδεικτικό Απολύσεως από το Λύκειο με σφραγίδα της Χάγης μεταφρασμένο στα Βουλγαρικά
4. Βιογραφικό σημείωμα γραμμένο στα Αγγλικά, όπου να αναφέρονται και η διεύθυνση σας στην Ελλάδα και τηλέφωνο επικοινωνίας στην Ελλάδα
5. 4 φωτογραφίες
6. 4 Φωτοτυπίες ταυτότητας επικυρωμένες από το ΚΕΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου