Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρική στη Ρουμανία - Κωνσταντσα


Ιατρική  στην Κωνστάντσα
Ρουμανία 
      
Η Ιατρική Σχολή στην Κωνστάντσα.
Πώς πηγαίνουμε στην Κωνστάντσα - Κωνστάντζα  
Η μετάβαση στην Κωνστάντσα γίνεται μέσω Βουκουρεστίου.
Το Βουκουρέστι απέχει από την Αθήνα περίπου 1-1.5 ώρες με το αεροπλάνο.
Το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου βρίσκεται στο Otopeni,  έξω από το Βουκουρέστι.
Από το Otopeni συνηθως μεταβαίνει κάποιος στο κέντρο της πόλης με ταξί, όπου βρίσκεται ο σταθμός των λεωφορείων και των τραίνων.
Από εκεί η διαδρομή με το λεωφορείο για την Κωνστάντσα είναι 3 ώρες περίπου.
Διαφορετικά μπορεί να πάρει ταξί από το αεροδρόμιο για να μεταβεί κατευθείαν στην Κωνσταντσα 

Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο
Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα και στην Ανατομία - Βιολογια που διεξάγονται στο τέλος Σεπτεμβρίου
 
Δίδακτρα :  4500 ευρώ το χρόνο 

Λίγα λόγια για την Κωνστάνστα.
Η Κωνστάντζα ή Κωστάντζα ή Κονστάντα ή Κωνστάντα ή Κονστάντζα ή Κωστάντσα ( Constanta) είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στη Μαύρη θάλασσα.
Μια πόλη με βαθιές Ελληνικές ρίζες από τα Αρχαία Ελληνικά χρόνια, που αρχικά ονομαζόταν Τόμις (από την Ελληνική λέξη Τομή), όμως ο Μέγας Κωνσταντίνος της έδωσε το όνομά του και από τότε ονομάζεται Κωνστάντα. Την εποχή μετά την Τουρκοκρατία οι Έλληνες αποτελούσαν περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού.
Σήμερα υπάρχουν λίγοι Έλληνες, όμως το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και υπάρχουν πολλές Ελληνικές εκκλησίες. Στο Νότιο μέρος της πόλης βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Στο Βόρειο μέρος της πόλης βρίσκεται η πασίγνωστη « Μαμάια » , μια τεράστια παραλία επτά χιλιομέτρων με εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, η Ριβιέρα της Μαύρης θάλασσας, όπως την αποκαλούν. Βορειότερα ακόμα, είναι το πανέμορφο Δέλτα του Δούναβη.
Μέσα στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλά και μεγάλα πάρκα και κήποι.
Η πόλη είναι γεμάτη ζωντάνια, κατάλληλη για νέους σπουδαστές. Μέγαλες Τράπεζες, ακόμα και Ελληνικές Τράπεζες, όπως η Eurobank, η Εμπορική και άλλες, παγκόσμιες αλυσίδες καταστημάτων όπως τα McDonalds και τα KFC, μεγάλα πολυκαταστήματα διεθνούς φήμης, βιβλιοθήκες, χώροι διασκέδασης, εκθεσιακά κέντρα κάνουν την πόλη κατάλληλη για μια ευχάριστη και άνετη διαμονή.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημιου Ovidius στην Κωνσταντσα 
Η Ιατρική του Πανεπιστημίου της Κωνστάντα θεωρείται η πιο δυναμική Ιατρική Σχολή της Ρουμανίας και την επιλέγουν φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου.
Βρίσκεται σε ένα καινούριο κτίριο χτισμένο με τις πιο μοντέρνες προδιαγραφές, μέσα σε ένα πάρκο στην οδό Αlea Universitatii.
To νέο Campus του Πανεπιστημίου θεμελιώθηκε το 2008 και είναι το μεγαλύτερο και το πιο μοντέρνο Πανεπιστημιακό Campus στη Ρουμανία και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Αγγλόφωνο τμήμα υπάρχει μόνο στην Ιατρική Σχολή.
Οι άλλες Σχολές έχουν μόνο Ρουμανόφωνα τμήματα.
Οι σπουδές στην Ιατρική σχολή της Κωστάντζα είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιατρικό χώρο.

Τα ενοίκια σε επιπλωμένα διαμερίσματα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ το μήνα.

Σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν να σπουδάζουν στα Αγγλόφωνα τμήματα, διότι το Κράτος υποστηρίζει την λειτουργία των τμημάτων αυτών.
Είναι φυσικά ευκολότερο να αποφασίσει ένας από άλλη χώρα ( π.χ. Νορβηγός ή Ινδός) να σπουδάσει στη Ρουμανία, αν γνωρίζει ότι η γλώσσα διδασκαλίας θα είναι η Αγγλική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου