Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σλοβακία - Bratislava


Ιατρική στη Σλοβακία
Οδοντιατρική στη Σλοβακία

         





Η Σλοβακία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και αποσχίστηκε από την πρώην Τσεχοσλοβακία το 1993. Είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκή κουλτούρα και πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα. Στην Σλοβακία βρίσκεται η προστατευόμενη περιοχή που ονομάζεται παγκόσμια "the Slovak paradise" με καταχωρήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες site σε όλο τον κόσμο.
Η Σλοβακία έχει εισέλθει στην νομισματική ενοποίηση και έχει επίσημο νόμισμα το Ευρώ.
Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.
Οι σπουδές γίνονται και στα Αγγλικά και διαρκούν 6 χρόνια. Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις στην Χημεία και Βιολογία. Οι εξετάσεις για τους Έλληνες γίνονται συνήθως στην Ελλάδα .
Μετά την είσοδο της Σλοβακίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να περάσουν από την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Comenius University στην Bratislava
Ιατρική  Μπρατισλάβα
Οδοντιατρική Μπρατισλάβα 

Το Πανεπιστήμιο Comenius ( Κομένιους )   βρίσκεται στην Πρωτεύουσα της Σλοβακίας, στη Μπρατισλάβα.
Η Μπρατισλάβα απέχει από τη Βιέννη μόνο 30 λεπτά με το αυτοκίνητο και είναι μια πανέμορφη και μοντέρνα πόλη που την διασχίζει ο γραφικός Δούναβης.
Το Comenius University ιδρύθηκε το 1919.
Βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο κάστρο του Καρόλου. Στην Bratislava υπάρχουν πολλά και πολύ μεγάλα νοσοκομεία, στα οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται στα κλινικά μαθήματα.

Δίδακτρα:
Ιατρική     9000 EUR
Οδοντιατρική   10000 EUR

Τα δίδακτρα προπληρώνονται στο Πανεπιστήμιο σε μία δόση στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Αιτήσεις γίνονται μέσω των επισήμων εκπροσώπων του Πανεπιστημίου και μετά από τις 20 Μαΐου, που είναι συνήθως το deadline που φαίνεται στο site του Πανεπιστημίου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ακόμα θέσεις.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις γίνονται και στην Αθήνα και περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σε Χημεία και Βιολογία. 

Το Universal διαθέτει την βάση δεδομένων με τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών από την οποία επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο τα θέματα για τις εξετάσεις και προετοιμάζει με φροντιστηριακά μαθήματα τους υποψηφίους για τις εξετάσεις.

Από το 2007 το Πανεπιστήμιο διαθέτει φοιτητική εστία με κόστος περίπου 500 EUR το μήνα.


 Λίγα λόγια για τη Bratislava

 Η Bratislava είναι μια ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει ένα αρμονικό μίγμα σύγχρονης ζωής μέσα στο γοητευτικό υπόβαθρο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που απεικονίζει την πλούσια ιστορία της. 
Η Μπρατισλάβα έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πολυπολιτισμικής κοσμοπολίτικης πόλης με μακρόχρονη ιστορία.
Οι κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί, πολλοί από αυτούς μιλούν αγγλικά ή γερμανικά σε καλό επίπεδο και απαντούν στις ερωτήσεις με ευγένεια και καλοσύνη. 
Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στη Bratislava. Εκεί, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει όχι μόνο κάτι για τον καθέναν αλλά και κάποιος για κάθε τι.
Για εκείνους που απολαμβάνουν τις τέχνες και τον πολιτισμό, η πόλη προσφέρει σημαντικά μουσεία, στοές τέχνης, θέατρα, χώρους συναυλίας και άριστες αποδόσεις όπερας στο σλοβάκικο εθνικό θέατρο.
Όσοι αγαπούν ένα πιο ζωηρό τρόπο ζωής θα απολαύσουν τους κινηματογράφους και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Η Bratislava είναι η πόλη των νέων, έτσι υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να περάσετε τα βράδια. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις μπύρες ή τα κρασιά στις πανέμορφες ταβέρνες ή να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας σε πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Υπάρχουν επίσης εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, όπως ελληνική, ιταλική, κινέζικη και ιαπωνική.
Υπάρχουν πολλά πολυκαταστήματα και μεγάλα Mall. 
Γενικά, η Μπρατισλάβα προσφέρει σε έναν σπουδαστή όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης σε μια προσιτή τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου