Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρική στη Βουλγαρία - Πλεβεν


Ιατρική στο Πλέβεν στη Βουλγαρία








Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στο Πλέβεν (Pleven) στη Βουλγαρία έχει Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής για όλα τα χρόνια των σπουδών.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών οι πτυχιούχοι ιατροί μπορούν να συνεχίσουν άμεσα για ειδικότητα στα Νοσοκομεία της Βουλγαρίας.

Τα δίδακτρα το 2012/2013 είναι 2750 ευρώ ανά εξάμηνο.

Από την πρώτη Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου οι φοιτητές διδάσκονται Εισαγωγή στη Χημεία- Βιοχημεία, Βιολογία, Μαθηματικά και Στατιστική και Βουλγάρικη γλώσσα.
Το διάστημα αυτό οι φοιτητές εξοικειώνονται με το Νοσοκομειακό περιβάλλον, το αντικείμενο της Ιατρικής επιστήμης, τις κλινικές και τα ιατρικά εργαστήρια.
Τα δίδακτρα για το διαστημα αυτό είναι 1000 ευρώ.


Πίνακας διδάκτρων Πανεπιστημίων Βουλγαρίας 
Μόνο για τα Αγγλόφωνα τμήματα
Ιατρικές σχολές
Όλες οι τιμές είναι σε ευρώ
Ετήσια  δίδακτρα Πανεπιστημίων στη Βουλγαρία 2012/2013

1.       Sofia , Σόφια  :   Ιατρική , Οδοντιατρική , Φαρμακευτική                   8.000
2.       Plovdiv , Πλοβντιβ , Φιλιππούπολη  :   Ιατρική                            8.000
3.       Varna  , Βάρνα  :    Ιατρική , Οδοντιατρική                                       8.000
4.       Pleven , Πλέβεν  :   Ιατρική                                                            5.500


Γενικές πληροφορίες 

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στο Πλέβεν, ένα από τα πέντε ιατρικά πανεπιστήμια στη Βουλγαρία, ιδρύθηκε το 1974, διευρύνοντας τους ορίζοντες, το μέγεθος και τη φήμη του Νοσοκομείου της πόλης, που ιδρύθηκε το 1865. Σήμερα συνδυάζει τις παραδόσεις του παρελθόντος με σύγχρονες δυνατότητες, ενσωματώνει εκπαιδευτικές και θεραπευτικές εγκαταστάσεις, το Νοσοκομείο με πάνω από 1000 κλίνες με κλινικές σε όλα τα σημαντικά ιατρικά πεδία, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό ειδικών κλινικών και ερευνητικών μονάδων με σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά μηχανήματα. Αυτά χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά για τη θεραπεία ασθενών, και την άσκηση των φοιτητών, των ασκούμενων ιατρών, των μεταπτυχιακών φοιτητών και για ερευνητικό έργο.
Το Πανεπιστήμιο έχει όλα τα θεωρητικά, προ-κλινικά και κλινικά τμήματα που είναι απαραίτητα για την τριτοβάθμια ιατρική εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 6000 Βούλγαροι και ξένοι φοιτητές από περισσότερες από 30 χώρες έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο.
Ο σημερινός αριθμός των φοιτητών είναι 2.044. Από αυτούς, οι 275 είναι ξένοι από τις ακόλουθες χώρες: Ινδία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ελλάδα, Τουρκία, Νιγηρία, Αλβανία, Κύπρος, Κονγκό, Συρία, Αλγερία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία.
835 νέοι γιατροί από τη Βουλγαρία και το εξωτερικό παρακολουθούν μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορες εξειδικευμένες κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Ο σημερινός αριθμός των διδακτορικών φοιτητών είναι 53.
Οι καθηγητές που απασχολούνται στο Πανεπιστήμιο έχουν υψηλά προσόντα και εκτενή ακαδημαϊκή εμπειρία
. Η διδασκαλία πραγματοποιείται σε 24 τμήματα με πάνω από 60 καθηγητές και 300 επίκουρους καθηγητές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μέλη εθνικών και διεθνών επιστημονικών και ιατρικών συλλόγων και συγγραφείς ερευνητικών μελετών.
Το ακαδημαϊκό έτος έχει δύο εξάμηνα, 16 εβδομάδων το καθένα, συμπεριλαμβανομένης 1 εβδομάδας διακοπές για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Διάφορες σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας εφαρμόζονται στην ακαδημαϊκή διαδικασία.
Αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, μικρές ομάδες πρακτικών μαθημάτων και σεμινάρια.
Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε διαλέξεις εξωσχολικών μαθημάτων και επιστημονικών κύκλων των διάφορων τμημάτων του Πανεπιστημίου.
Οι ομάδες εκπαίδευσης αποτελούνται το πολύ από 6 μαθητές.
Η τρέχουσα παρακολούθηση και αξιολόγηση των γνώσεων των φοιτητών σε κάθε μάθημα γίνεται από Καθηγητές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τους μαθητές κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε όλα τα απαιτούμενα μαθήματα στο τέλος κάθε εξάμηνου. Οι εξετάσεις διαρκούν 45 ημέρες. Τελική αξιολόγηση των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί από τους μαθητές μετά την ολοκλήρωση του πλήρους προγράμματος σπουδών τους δίδεται από την Κρατική Εξεταστική Επιτροπή σε μια ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εξέταση.
Το πανεπιστήμιο έχει 2 φοιτητικές εστίες με χώρο για πάνω από 400 φοιτητές. Τα δωμάτια είναι δίκλινα και τρίκλινα, με κεντρική θέρμανση και δικό τους μπάνιο. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να νοικιάσουν δωμάτια έξω από το Πανεπιστήμιο. Η φοιτητική εστία προσφέρει γεύματα σε οικονομικές τιμές.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να έχουν τακτική σωματική άσκηση σε διάφορα αθλήματα. Υπάρχει ένα κλειστό αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.
Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες τους, οι μαθητές μπορούν να γίνουν μέλη σε διάφορους επιστημονικούς κύκλους, τον πολιτιστικές και αθλητικές λέσχες.


Η Ζωή στο Πλέβεν στη Βουλγαρία 

Έξοδα διαβίωσης 300 ευρώ το μήνα
Τρόφιμα 150-200 ευρώ το μήνα
Φοιτητική Εστία 50-70 ευρώ το μήνα
Ενοικίαση διαμερίσματος 150 έως 200 ευρώ το μήνα
Δωμάτιο σε ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 ευρώ το μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου