Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Βουλγαρία - Σοφια


Ιατρική  στη Βουλγαρία
Οδοντιατρική στη Βουλγαρία

Ιατρική  στη Σόφια

Οδοντιατρική στη Σόφια 

    Η Σόφια απέχει από την Αθήνα 50 λεπτά με το αεροπλάνο και 7 ώρες οδικώς. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 3 ώρες οδικώς.

Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι του μεγαλύτερου λαού του Αρχαίου κόσμου, των Θρακών. Πολλοί λαοί αναμίχθηκαν με τους Θράκες , όπως Μακεδόνες, Σλάβοι, Μογγόλοι και άλλοι. Σήμερα, μετά την είσοδο της  στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  η Βουλγαρία έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μεγάλους δρόμους και πολύ ωραία κτίρια. Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και παρ’ όλο που είναι σε πολυσύχναστο μέρος βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία ιδανική για σπουδές.  Το κόστος ζωής είναι χαμηλό, σε αντίθεση με το επίπεδο ζωής που είναι πολύ υψηλό. Η πόλη έχει άριστες υποδομές και προσφέρει στον φοιτητή ευχάριστη διαμονή και πολύπλευρη ψυχαγωγία.
Τα ενοίκια είναι αρκετά χαμηλά σχετικά με την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιουπόλεις.
 

Ενημέρωση : Ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν στα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, είναι μια βεβαίωση από το Σχολείο, ότι ο απόφοιτος του Λυκείου έχει το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις για εισαγωγή σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το έγγραφο αυτό ΔΕΝ είναι η βεβαίωση πρόσβασης, που εκδίδεται από το σχολείο όταν ο μαθητής δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις. 
 

Η Ιατρικη Σχολη στη Σοφια 


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας είναι η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή της Βουλγαρίας. Τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν να γίνονται τον Απρίλιο του 1918.
Σήμερα η Ιατρική Σχολή έχει 47 Τμήματα και Κλινικές και περίπου 1300 καθηγητές. Το επίπεδο σπουδών αναβαθμίζεται διαρκώς και η αναλυτική ύλη εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται συνεχώς στα καινούρια Ιατρικά δεδομένα. Μέχρι σήμερα από το Πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει 35 000 γιατροί.
Γενικά οι σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι ισοδύναμες με τις σπουδές σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο δίνει έμφαση στην Έρευνα και έχει συνεργασίες με διεθνή Ερευνητικά ιδρύματα. Έχει βιβλιοθήκη και αίθουσα κομπιούτερ με ελεύθερη πρόσβαση Internet στον φοιτητή. Οι σπουδές Ιατρικής και Οδοντιατρικής διαρκούν 6 χρόνια.

Τα δίδακτρα είναι 8.000 το χρόνο και πληρώνονται σε δύο δόσεις

Σήμερα  πολλοί Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στα Αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας.
Από το 2011 λειτουργεί Αγγλόφωνο τμήμα και στην Οδοντιατρική Σχολή.

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα.
Έχουμε εμπειρία ετών και γνωρίζουμε πώς να προετοιμάσουμε τους υποψήφιους και πώς να τους καθοδηγήσουμε για την επιτυχία στις εξετάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που σε όλα τα Πανεπιστήμια για το 2011 είχαμε 100% επιτυχία.

Μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, οι απόφοιτοι των  Ιατρικών Σχολών  λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απευθείας από τις αντίστοιχες Νομαρχίες της Ελλάδας. 

Πίνακας διδάκτρων Πανεπιστημίων
Μόνο για τα Αγγλόφωνα τμήματα
Όλες οι τιμές είναι σε ευρώ
Ετήσια  δίδακτρα Πανεπιστημίων στη Βουλγαρία 2012/2013

1.         Sofia, Σόφια  :   Ιατρική , Οδοντιατρική , Φαρμακευτική                    8.000
2.         Plovdiv , Πλοβντιβ , Φιλιππούπολη  :   Ιατρική , Οδοντιατρική           8.000
3.         Varna , Βάρνα  :    Ιατρική , Οδοντιατρική                                             8.000
4.         Pleven , Πλεβεν :   Ιατρική                                                                        5.500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου