Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιτεκτονική στη Σλοβακία



Αγγλόφωνο τμήμα στη Μπρατισλαβα 






Architecture
Architectural studies in Slovakia 
Αρχιτεκτονικη στη Σλοβακια 
Λίγα λόγια για τη Σλοβακία 
Η Σλοβακία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα που συνορεύει με την Τσεχία, και την Αυστρία. Η Μπρατισλάβα απέχει από την Βιέννη περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο. Έχει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα , αλλά εξυπηρετείται αεροπορικά και από την Βιέννη. Μια πανέμορφη πόλη που την διασχίζει ο Δούναβης, με υπέροχο Ιστορικό κέντρο, όπου δεσπόζει το κάστρο του Καρόλου. Η Μπρατισλάβα έχει μοντέρνα κτίρια, μεγάλα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, θέατρα, κέντρα διασκεδάσεως και προσφέρει διαμονή ανάλογη μιας κεντροευρωπαϊκής πόλη.

 Η Αρχιτεκτονική Σχολή 

Η Σχολή της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου ( Technical University) της Bratislava είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Σλοβακίας. Πρωταρχικό μέλημα της σχολής είναι η διαρκής ανανέωση του εκπαιδευτικού της προγράμματος σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στο χώρο της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Απόφοιτοι της Σχολής έχουν διακριθεί σαν επαγγελματίες Αρχιτέκτονες, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Σχολή προετοιμάζει τους μελλοντικούς Αρχιτέκτονες και πολεοδόμους σε ένα ιδιαίτερα δημιουργικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μαθήματα Τέχνης και Ιστορίας της Τέχνης , αλλά και σε μια ποικιλία τεχνικών θεμάτων και τεχνικής σχεδίου που εκτείνεται από την πολεοδομία μέχρι τη διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων. Το κτίριο της Αρχιτεκτονικής Σχολής είναι σχεδιασμένο από τον Αιμίλιο Μπέλους, έναν από τους διασημότερους αρχιτέκτονες της Σλοβακίας του τελευταίου αιώνα και ιδρυτή της σχολής. Το όνομα του έχει δοθεί στην αίθουσα "Aula of Professor Bellus", η οποία βρίσκεται στο κτίριο της Σχολής. Μοντέρνες αίθουσες διδασκαλίας, σπουδαστήρια, αίθουσες κομπιούτερ και μια πλούσια βιβλιοθήκη η οποία φιλοξενεί πληθώρα βιβλίων και περιοδικών διεθνούς φήμης βρίσκονται στη διάθεση των φοιτητών για την ανάπτυξη των δημιουργικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Στο Slovak Technical University λειτουργεί Αγγλόφωνο Τμήμα για τους Ευρωπαίους και τους ξένους φοιτητές.

Τα δίδακτρα είναι 5000 Ευρώ το χρόνο.

Σε πρώτη φάση εγκρίνονται τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και σε δεύτερη φάση οι υποψήφιοι λαμβάνουν μέρος σε εισαγωγικές εξετάσεις που γίνονται τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο στη Μπρατισλάβα.

Το Slovak Technical University ( Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σλοβακίας)  στη Μπρατισλάβα είναι  αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ( πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) και τα πτυχία είναι αντίστοιχα  με τα πτυχία του Ελληνικού Πολυτεχνείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου