Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Φαρμακευτική στη Μεγάλη Βρετανία


Φαρμακευτική στη Μεγάλη Βρετανία
Τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας έχουν παγκόσμια αναγνώριση για το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν, ιδιαίτερα στον τομέα των Επιστημών Υγείας.

Τα τμήματα Φαρμακευτικής των Πανεπιστήμιων της Αγγλίας ελέγχονται κάθε χρόνο από το “Royal Pharmaceutical Society of Great Britain” και η λίστα των αναγνωρισμένων (accredited) Πανεπιστημίων εμφανίζεται στην σελίδα  http://www.pharmacycareers.org.uk/

Τα Πανεπιστήμια αυτά το 2010 είναι:
Robert Gordon, Aston, Bath, Queen’s in Belfast, Bradford, Brigthon, Cardiff, Central Lancashire, Strathclyde, Hertforshire, Huddersfield, Keele, Kingston, De Montfort, Liverpool John Moores, King’s, London School of Pharmacy, Manchester, Medway(Kent), UEA Norwich, Nottingham, Portsmouth, Reading, Sunderland, Ulster, Wolverhampton. 

Για να είναι αναγνωρισμένες οι σπουδές Φαρμακευτικής και στην Ελλάδα και στην Μεγάλη Βρετανία, πρέπει η αίτηση να γίνει μέσω του επίσημου site UCAS των Πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας και μόνο για το πρόγραμμα Pharmacy MPharm 4 years B230.

Για να έχει επιτυχία η αίτηση είναι σκόπιμο να γίνεται μόνο μέσω αντιπροσώπων με κωδικό UCAS και όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τα δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές επιδοτούνται από το κράτος.
Στην Αγγλία το κράτος δανειοδοτεί τις σπουδές σας και πληρώνει τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια μέσω της “student loan company”. Το δάνειο αυτό αρχίζετε να το αποπληρώνεται όταν έχετε εισόδημα πάνω από περίπου 1200 λίρες το μήνα, αλλά και τότε θα αποπληρώνεται σαν δόση το 9% του ποσού του επί πλέον των 1000 λιρών.
Στην Σκωτία οι σπουδές επιδοτούνται από το SAAS και οι φοιτητές δεν πληρώνουν δίδακτρα κατά την διάρκεια των σπουδών τους

Το Universal μετά από τριαντάχρονη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, σας εξασφαλίζει την εισαγωγή σας σε όλα τα αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια. Επίσης σας βρίσκει φοιτητική εστία και σας εξασφαλίζει την δανειοδότηση των σπουδών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου