Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Φαρμακευτική στη Σλοβακία - Bratislava


Φαρμακευτική στη Σλοβακία

Φαρμακευτικη στη Bratislava ( Μπρατισλάβα ) 
Φαρμακευτική στη Σλοβακία 






Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας.
Απέχει από τη Βιέννη μόνο 20 λεπτά με το αυτοκίνητο και είναι μια πανέμορφη και μοντέρνα πόλη που την διασχίζει ο γραφικός Δούναβης.
Το Comenius University ιδρύθηκε το 1919.
Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο κάστρο του Καρόλου.
Οι σπουδές στη Φαρμακευτική Σχολή  του Πανεπιστημίου Κομένιους  διαρκούν 8 εξάμηνακαι γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.
 Η Φαρμακευτική σχολή δέχεται περίπου 80-100 φοιτητές το χρόνο και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι Έλληνες.
Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο διαρκούν 8 εξάμηνα και γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών απαιτούνται 9 μήνες πρακτική άσκηση σε Φαρμακείο στην Ελλάδα ή στη Σλοβακία.
Το κτίριο της Φαρμακευτικής Σχολής είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και απέχει από το κέντρο της πόλης 15 λεπτά με τα πόδια.
Σπίτια για διαμονή των φοιτητών βρίσκει κανείς πολύ εύκολα στην Μπρατισλάβα και αν θέλει μπορεί να επιλέξει να μείνει κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Το Deadline για υποβολή αιτήσεων είναι συνήθως το τέλος Ιουλίου 

Δίδακτρα: 7500 EUR . Το ποσόν πληρώνεται εφ' άπαξ πριν την εγγραφή

Οι εξετάσεις γίνονται  Αυγούστου και περιλαμβάνουν: ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στη Χημεία και στη Βιολογία
Examination fee 75 EUR

 Το Universal προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις, βοηθάει τους φοιτητές στην εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο και στην εξεύρεση στέγης στην Μπρατισλάβα.

Λίγα λόγια για τη Bratislava

Η Bratislava είναι μια ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει ένα αρμονικό μίγμα σύγχρονης ζωής μέσα στο γοητευτικό υπόβαθρο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που απεικονίζει την πλούσια ιστορία της. Η Μπρατισλάβα έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πολυπολιτισμικής κοσμοπολίτικης πόλης με μακρόχρονη ιστορία. Οι κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί, πολλοί από αυτούς μιλούν αγγλικά ή γερμανικά σε καλό επίπεδο και απαντούν στις ερωτήσεις με ευγένεια και καλοσύνη. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στη Bratislava. Εκεί, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει όχι μόνο κάτι για τον καθέναν αλλά και κάποιος για κάθε τι. Για εκείνους που απολαμβάνουν τις τέχνες και τον πολιτισμό, η πόλη προσφέρει σημαντικά μουσεία, στοές τέχνης, θέατρα, χώρους συναυλίας και άριστες αποδόσεις όπερας στο σλοβάκικο εθνικό θέατρο. Όσοι αγαπούν ένα πιο ζωηρό τρόπο ζωής θα απολαύσουν τους κινηματογράφους και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η Bratislava είναι η πόλη των νέων, έτσι υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να περάσετε τα βράδια. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις μπύρες ή τα κρασιά στις πανέμορφες ταβέρνες ή να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας σε πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, όπως ελληνική, ιταλική, κινέζικη και ιαπωνική. Υπάρχουν πολλά πολυκαταστήματα και mall. Γενικά, η Μπρατισλάβα προσφέρει σε έναν σπουδαστή όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης σε μια προσιτή τιμή.

Στις συνεδρίες του ΔΟΑΤΑΠ 86/20-11-2009 και 88/8-1-2010 αποφασίστηκε ότι μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ αναγνωρίζονται  όλα τα ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ τμήματα Φαρμακευτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την προυπόθεση ότι το Πανεπιστήμιο που έγιναν οι σπουδές είναι Κρατικό Πανεπιστήμιο της χώρας και το πρόγραμμα αναγνωρισμένο από τον Φαρμακευτικό σύλλογο της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από επαγγελματική αναγνώριση (που την δίνει η Νομαρχία), υπάρχει πλέον και Ακαδημαϊκή αναγνώριση του πτυχίου 

Τι αναλαμβάνουμε:
  • Την εισαγωγική ενημέρωση του υποψήφιου ή των γονέων σχετικά με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την επιλογή του μαθητή.
  • Την ενημέρωση σχετικά με τα έγγραφα που απαιτούνται για την αίτηση και μετέπειτα για την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο.
  • Τη μετάφραση των απαραίτητων δικαιολογητικών στα Σλοβάκικα.
  • Τον έλεγχο των γνώσεων του υποψηφίου κατά την εγγραφή του στο Universal, εφόσον το επιθυμεί. Επειδή είναι φυσικό οι υποψήφιοι να μη βρίσκονται όλοι στο επίπεδο γνώσεων, ο έλεγχος των γνώσεων γίνεται, προκειμένου να βοηθήσουμε ουσιαστικά το σπουδαστή, όχι μόνο στην προετοιμασία για τις εξετάσεις, αλλά και στις μετέπειτα σπουδές του.
  • Δίνουμε στους υποψηφίους, αμέσως μόλις έλθουν στο γραφείο μας, την εξεταστέα ύλη, τη βάση δεδομένων με όλες τις ερωτήσεις των εξετάσεων, όπως επίσης και παλαιότερα τεστ και λεξιλόγιο ορολογίας στη Χημεία και στη Βιολογία, προκειμένου οι σπουδαστές να αρχίσουν να προετοιμάζονται αμέσως για τις εξετάσεις και να μην περιμένουν τα φροντιστηριακά μας μαθήματα το καλοκαίρι. Υπάρχει πάντα στη διάθεση του υποψηφίου επιτελείο καθηγητών για να του λύσει τις απορίες .
  • Το καλοκαίρι έμπειροι καθηγητές κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα στην Αθήνα για την προετοιμασία των υποψηφίων στην εξεταστέα ύλη. Αν ο υποψήφιος βρίσκεται στην επαρχία , μπορεί με συνεχή επικοινωνία με τους καθηγητές μας να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις με την μέθοδο e-learning.
  • Συνοδεύουμε τους υποψήφιους στις εισαγωγικές εξετάσεις .  Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λίγες ημέρες και εμείς τα μαθαίνουμε αμέσως.
  • Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές για το τι πρέπει να έχουν μαζί τους όταν φτάσουν στο Πανεπιστήμιο.
  • Δίνουμε στους φοιτητές δωρεάν τις σημειώσεις των καθηγητών για τα μαθήματα του α΄ έτους και όπου χρειάζεται τους δίνουμε τη λίστα των βιβλίων για την ξενόγλωσση βιβλιογραφία. Συνοδεύουμε τους φοιτητές και τους γονείς τους στο ταξίδι.
  • Έλληνες συνεργάτες μας στη Σλοβακία βοηθούν στην εξεύρεση στέγης. Τα συμβόλαια που υπογράφει ο φοιτητής με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού είναι στην γλώσσα της χώρας. Πρέπει λοιπόν κατά την υπογραφή του συμβολαίου να βρίσκεται μαζί με τον μαθητή και κάποιος που να γνωρίζει και Ελληνικά και Σλοβάκικα.
  • Συνοδεύουμε τους μαθητές στην εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο.
  • Έλληνες συνεργάτες μας αναλαμβάνουν τη Νομική και Ακαδημαϊκή υποστήριξη κατά την διάρκεια των σπουδών του φοιτητή.
  • Για όσους γονείς επιθυμούν τους συνοδεύουμε για μια πρώτη ξενάγηση, για να γνωρίσουν την πόλη.
Πίνακας διδάκτρων Πανεπιστημίων
Ειδικότητα : Φαρμακευτική
Μόνο για τα Αγγλόφωνα τμήματα

Όλες οι τιμές είναι σε ευρώ

1. Ρουμανία ( Κλούζ Cluj )                             5.000   ( ή 2.500 ευρώ *** )  
2. Ρουμανία (  Ιάσιο Iasi )                              5.000
3. Τσεχία ( Χράντετς Κράλοβε )                      6.800
4. Σλοβακία ( Μπρατισλάβα , Bratislava )       7.500
5. Βουλγαρία ( Σόφια , Sofia )                        8.000 

( *** από το δεύτερο έτος υποτροφία στους καλλίτερους φοιτητές που φτάνει περίπου στο ήμισυ των διδάκτρων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου